SUMMIT 2014

SUMMIT 2014 oli jatkoa vuoden 2013 Northern Europe Summitille. Seminaari pidettiin 4.2.2014 Helsingin Musiikkitalolla

Teemana toisessa Summitissa on myynnin ja markkinoinnin murros, ja teemaa käsiteltiin erityisesti teknisen alan kasvuyritysten näkökulmasta. Loppuvuodesta 2013 julkaisemamme Kasvun esteet 2013 -raportin mukaan myynti ja markkinointi muodostavat suurimman esteen teknologiayritysten kasvulle Suomessa. Sivusimme myös median ja viestinnän murrosta niiden nivoutuessa yhä lähemmäs myyntiä, markkinointia ja teknologiaa.

Tilaisuuden kuvasatoa voi selailla täällä.

SUMMIT2014 PUHUJAT JA ESIINTYJÄT

lasse2011

Lasse Männistö on Helsinkiläinen kansanedustaja ja suuren valiokunnan sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Hän on lisäksi Helsingin kaupunginvaltuutettu, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä kaupunginhallituksen jäsen. Lasse on toiminut ennen poliittista uraansa yrittäjänä Bolder Helsinki Oy:ssä.


harinigokul

At Microsoft, Harini Gokul manages competitive strategy and execution across Western Europe. Prior to her stint in Europe, Harini led business management and marketing across multiple businesses for Microsoft in the U.S. Harini’s research on customer Lifetime Value (LTV) and Return On Quality (ROQ) is included in the book Driving Customer Equity (authored by Roland Rust, Vanderbilt University). Harini is a member and former chapter leader at 85 Broads, a member of the European Professional Women’s Group and an active mentor in her community.


tanelitikka_h

Taneli Tikka on pitkän linjan yrittäjä ja Vuoden Tietotekniikkavaikuttaja 2010. Taneli lähti aikoinaan näennäisen turvallisen Nokian palveluksesta 90-luvun lopulla yrittäjänuralle joka on pitänyt sisällään muutaman näyttävän epäonnistumisen ja joukon erittäin onnistuneita yrityksiä. Taneli on toiminut mm. IRC-Gallerian, Dopplr’n, Soprano Oyj:n, Wunderkrautin, sekä Magenta:n johdossa, sekä yhteensä yli 30:n kasvuyrityksen hallituksessa tai neuvonantajana. Tällä hetkellä Taneli toimii perustajana & hallituksen puheenjohtajana TLD Registry Ltd -yhtiössä joka tuo maailman ensimmäisiäkiinankielisiä domain-nimiä markkinoille yksinoikeudella.


william wolfram Entrepreneur focused on consumer Internet, William Wolfram founded his first company at the age of 13 and by the age of 15. Today he runs DealDash, an e-commerce company he founded in 2009. DealDash is a gamified shopping experience that serves millions of consumers with deals on electronics and household products. He is the EY Entrepreneur of The Year 2013 of Finland. In 2011 he was recognized by the Finnish government as the Young Entrepreneur of The Year. He has spoken at a number of tech conferences including TEDx and on his free time he likes to help other young entrepreneurs grow their businesses.
Mika Ahokas_h

Mika Ahokas toimii Dream Brokerin toimitusjohtajana. Hän on aikaisemmin toiminut ohjelmistoalan kasvuyrityksissä ammattijohtajana, yrittäjänä, sijoittajana ja tutkimusmaailmassa ohjelmistoalan tutkimushankkeiden johtajana. Ahokas toimi aiemmin mm. liiketoiminnan kehityksestä ja operatiivisesta tehokkuudesta vastaavana johtajana norjalaisessa ohjelmistoyhtiö QuestBack AS:ssa. Ahokas on aktiivinen ohjelmistoalan vaikuttaja ja hän on toiminut useissa luottamustehtävissä esimerkiksi Teknologiateollisuus ry:ssä, Ohjelmistoyrittäjät ry:ssä ja yliopistojen kansainvälisissä tutkimushankkeissa.


kirsipiha_h Kirsi Piha toimii perustamansa strategisen viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtajana ja viestinnän strategina. Ellun Kanat auttaa asiakkaitaan vauhdittamaan liiketoimintaansa viestinnän avulla. Aiemmin Piha on toiminut poliittisena vaikuttajana aina kuntatasolta eurooppatasolle asti. Piha on kirjoittanut useita kirjoja ja kolumnoi ahkerasti.
Mikko Torikka_h

Mikko Torikka on Tietoviikon, MPC:n ja Tietokoneen päätoimittaja. Hän on Talentumin lehtiliiketoiminnan johtoryhmän jäsen. Aikaisemmin hän on toiminut Talentumilla muun muassa mobiili- ja talbletjulkaisuista vastaavana kehitysjohtajana sekä MikroPC-lehden toimituspäällikkönä. Hän oli alkuvuoden 2011 Piilaaksossa Yhdysvalloissa opiskelemassa innovaatiojournalismia ja kirjoitti samalla VentureBeat-teknologiajulkaisuun.


junkkari HS:n politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkari on työskennellyt HS:ssä vuodesta 1997. Taloustoimittajana vuosituhannen vaihteessa hän seurasi itc- ja ohjelmstoyrityksiä. Sittemmin hän on toiminut taloustoimituksen uutispäällikkönä sekä politiikan toimituksen esimiehenä. Politiikan ja talouden toimitukset yhdistettiin 2012 lopussa, jonka jälkeen Junkkari on tämän yhteenliittymän esimiehenä.

Merina Salminen_h

Merina Salminen on Kauppalehden toimittaja, joka seuraa teknologia- ja innovaatio-aiheita ja toimii tuottajana Suomen johtavassa talousuutispalvelussa kauppalehti.fissä. Merinalla on pitkä kokemus taloustoimittajana eri toimialoilta. Hän on kiertänyt puhumassa median murroksesta, uutistyöstä ja uutiskriteereistä kouluissa ja oppilaitoksissa sekä yrittäjien tapahtumissa.


Juha-Frey-Netprofile Juha Frey on uutta teknologiaa kehittävien ja hyödyntävien yritysten kasvun vauhdittamiseen erikoistunut viestinnän strategi. Hän on toiminut teknologia-alan yritysten viestinnän neuvonantajana ja viestintätoimisto Netprofilen toimitusjohtajana jo lähes viidentoista vuoden ajan. Hän konsultoi asiakkaitaan otollisimman asemoinnin ja sisällön määrittelyssä sekä johtaa viestinnän suunnittelua ja toteutusta verkossa ja perinteisessä mediassa, Suomessa ja kansainvälisesti.
pia rautakorpi_1_B&W

Pia Rautakorpi on rakentanut asiakkuuksia eri rooleissa aina startupeista kansainvälisiin pörssiyhtiöihin. Vuoden vaihteeseen saakka hän vastasi Caverionin, tuoreen pörssiyhtiön, strategiasta sekä kilpailuetutiimin ja asiakaskokemuksesta johtamisesta. Parhaillaan Rautakorpi rakentaa mallia, jossa aineettoman kilpailuedun kehittyminen yhdistetään yrityksen laskentaan, taloushallintoon ja prosesseihin.


Kuvassa muusikko Ville Kyttälä. Ville Kyttälä on helsinkiläinen pianisti ja säveltäjä. Oman Njet njet 9- yhtyeensä luotsaamisen lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä monien kotimaisten artistien, kuten Redraman ja Kristiina Wheelerin kanssa, säveltänyt musiikkia lyhytelokuviin ja toiminut teatterikapellimestarina. Säveltäjänä Ville on saavuttanut mm. 2. sijan ja yleisön suosikki -palkinnon Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2011.

 

 

Kasvufoorumin mahdollistavat

Ohjelmistoyrittäjät ryTeknologiateollisuusmicrosoft170Tietotekniikan Liitto ryTekes_logo_sininen